Cum pot ONG-urile creștine să plătească un impozit mai mic pe proprietăți?

Dacă sunteți implicați în slujirea crestină folosind organizații non-profit de genul asociațiilor sau fundațiilor, v-ați confruntat cu problema impozitării proprietătilor. Chiar dacă sunteți o organizație non-profit, sunteți nevoiți să plătiți impozit pentru proprietățile imobiliare pe care le dețineți; acestea nu sunt scutite de impozit, cum este cazul lăcașurilor de cult.

Impozitarea proprietăților nu este deloc ieftină. ONG-urile datorează impozit pe clădirile nerezidențiale calculate cu o cotă de impozitare între 0,2 și 1,5%, în funcție de decizia Direcției de Impozite și Taxe Locale (DITL). O data la trei ani este necesară evaluarea sau reevaluarea imobiliară a clădirilor nerezidențiale. Această evaluare sau reevaluare se va concretiza într-un raport de evaluare care va estima valoarea de impozitare a clădirilor respective. Acest raport trebuie depus între 1 ianuarie și 31 martie la Direcția de Impozite și Taxe Locale. În cazul în care nu este realizată această evaluare, autoritățile vor impune în mod automat o cotă de impunere majorată la 5% din valoarea clădirii.

Pentru că evaluarea imobilului dumneavoastră să fie validă, raportul de evaluare trebuie realizat de către un evaluator imobiliar autorizat ANEVAR (Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România). Raportul de evaluare trebuie să fie conform cu „Standardele de evaluare a bunurilor” ediția 2018.

Pentru EVALUĂRI IMOBILIARE ÎN CONSTANȚA vă invităm să vizitați website-ul: www.descopera-valoarea.ro

Echipa Descoperă Valoarea efectuează rapoarte de evaluare pentru: apartamente, case, terenuri, spații comerciale, spații de birouri, spații industriale, lăcașuri de cult, sedii de fundații sau asociații.